Gospodynie z Kół Gospodyń Wiejskich Gminy Kętrzyn w kuchni czują się jak ryba w wodzie!

Podczas warsztatów kulinarnych, które odbyły się 17 maja br. w Olsztynie, których tematyka obejmowała potrawy z ryb, Gospodynie pod okiem szefa kuchni Karoliny z restauracji Horyzont przygotowały: tatara ze śledzia z gruszką, zupę gulaszową z dorsza i sandacza pieczonego z masłem cytrynowym na puree z selera.
W warsztatach wzięły udział Panie z KGW z Linkowa, Pręgowa, Nowej Wsi Kętrzyńskie, „Ale Babki z Nakomiad, „Karolinki” z Karolewa, „Słowiki” ze Smokowa, „Martianki” z Martian, "Wopławianki" z Wopławki oraz "Wilkusie" z Wilkowa.
Organizatorem warsztatów dla członków Kół Gospodyń Wiejskich był Urząd Marszałkowski w Olsztynie.